معرفی و بررسی

مروری بر بهترین برندهای پیانو در سال ۲۰۱۸

دانستن نام برندهای معتبر پیانو به شما تا حد زیادی در انتخاب کمک می‌کند. زیرا می‌توانید مطمئن باشید پیانویی که می‌خرید با دقت و تلاش و براساس استانداردهای بهترین پیانوسازها ساخته شده است. اگر از مطالعه و جست‌وجو هنگام خرید پیانو غافل شوید انتخاب میان صدها برند و تولیدکننده برایتان دشوار خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با برندهای مهم پیانو در سال ۲۰۱۸ می‌توانید مطلب زیر را بخوانید.

استاین‌وی اند سانز (Steinway and sons)


کمپانی استاین‌وی اند سانز یا استاین‌وی و پسران بیش از ۱۶۰ سال است که در زمینه تولید پیانو فعالیت می‌کند و فعلا مهمترین فعالیت آن تولید پیانوهای متناسب با نیازهای نوازندگان حرفه‌ای است. پرطرف‌دارترین مدل آن پیانو استاین‌وی دی (Steinway D) است که ‌می‌توان گفت بهترین پیانو در جهان است. نمونه‌های بعدی این پیانوها سری بوستون پرفورمنس (Boston Performance Edition) است که مناسب هنرجوهاست و مدل اسکس (Essex) دیواری که مخصوص معلم‌های پیانو و نوازنده‌هایی است که فضای محدودی دارند. از آنجا که قیمت استاین‌وی دی از ۳۰ دلار به ۱۰۰ دلار افزایش یافت، خریداران آن احتمالا ترجیح می‌دهند آن را از فروشگاه‌های مجاز خریداری کنند. برای خرید آنلاین این برند،‌ مدل اسکس پیشنهاد می‌شود.
مزایا:
 مناسب برای پیانیست‌هایی که به‌تازگی در نوازندگی حرفه‌ای شده اند.
پیانوی کوچکتر استاین‌وی در بیشتر آپارتمان‌ها و استودیوهای خانگی جا می‌شود.
هر سه پدال و ۸۸ کلاویه را دارد.

معایب:
برای استفاده‌ سرگرمی اندکی گران است.
صدای یک پیانوی فول گرند را ندارد.
صندلی آن معمولا قابل تنظیم نیست.

پیانو استاین‌وی اند سانز

بالدوین (Baldwin)

این شرکت از بزرگترین تولیدکننده‌های پیانو در آمریکا است که در سال ۱۸۶۲ در شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو تاسیس شد. این برند که به طور کلی از برند استاین‌وی بیشتر موجود است، از اعتبار خوبی برخوردار است و صدای خوبی تولید می‌کند. پیانو دیواری بالدوین از ۸۵۰۰ دلار شروع می‌شود و برای خرید یک پیانو گرند آن حداقل بیست و دو هزار دلار باید هزینه کنید. این پیانوها را می‌توانید از فروشگاه‌های آنلاین تخصصی هم سفارش بدهید اما بهتر است اول به فروشگاه‌های پیانو در سطح شهر سری بزنید تا بتوانید قبل از خرید یک پیانو آن را حضوری ببینید.
مزایا:
پیانوی مورد علاقه موزیسین‌های مشهوری مثل ری چارلز و پاول شفر است.
اگر خوب نگه‌داری شوند قیمت آن‌ها بالاتر می‌رود.
معایب:
عملا فروش آنلاین ندارد.
هزینه حمل آن احتمالا زیاد است چون عرضه‌کنندگان محدودی دارد.
برای اینکه عملکرد این پیانوها قوی بماند باید به‌خوبی از آن‌ها مراقبت کرد.

یاماها (Yahmaha)

 یاماها از شناخته‌شده‌ترین‌ برندهای پیانو است، اما بهترین آن‌ها نیست. این کمپانی در بین ده تولیدکننده اول پیانو قرار می‌گیرد. حتی بعضی برای آن رتبه دوم قائل هستند.
برای کسانی که بودجه محدودی دارند سری‌های YDP یاماها بهترین گزینه‌اند و اگر به دنبال پیانو گرندهای کوچک هستید، سری‌های CX یاماها برای شما بهترین گزینه خواهد بود.
برای خرید پیانو یاماها باید حضورا به نمایندگی‌ها مراجعه کنید. گاهی نیز ممکن است پیانوهای تخفیف‌خورده در بعضی فروشگاه‌ها پیدا کنید.
مزایا:
پیانوهایی با استانداردهای بالای تولید.
بسیار پرطرفدار و پراستفاده در اتاق‌های تمرین و استودیوهای خانگی.
معایب:
کیفیت آن مثل برندهای استاینوی یا بالدوین نیست.
به اندازه برندهای خیلی گران دوام ندارد.
با گذشت زمان این پیانوهای این برند گران‌تر نمی‌شود.
می‌توانید مدل‌های مختلف پیانو یاماها را در فروشگاه آنلاین پیانو باربد مشاهده کنید.

پیانو یاماها

کاوایی (Kawai)

این شرکت پیانوهایی شیک و پیشرفته می‌سازد. در اوایل سال ۲۰۰۰ تا حدی از یاماها تقلید می‌کرد اما پس از آن پیشرفت‌های زیادی کرد و امروزه بسیاری از فروشنده‌های پیانو این برند را به‌دلیل کیفیت صدا به پیانوهای یاماها ترجیح می‌دهند.
این پیانوها صدا را با کیفیت بالایی تولید می‌کنند و شما می‌توانید با قیمت کم از بهترین تکنولوژی پیانو لذت ببرید. معروف‌ترین پیانوهای دیجیتال کاوایی سری‌های CE220 هستند که قیمت آن‌ها از یک پیانوی یاماها بیشتر است و از نظر تماس دست با کلاویه‌ها و کیفیت صدای خروجی فوق‌العاده‌اند. طبیعتا این پیانوها به برندهای آن‌چنانی نمی‌رسند اما با خرید این برند می‌توانید یک پیانوی باکیفیت در خانه داشته باشید و از آن لذت ببرید.
مزایا:
استایل جذاب آن مناسب کسانی است که پیانو را با هدف سرگرمی می‌خرند.
این پیانو به داشتن صدای حرفه‌ای مشهور است.
برند محبوبی است که در بیشتر فروشگاه‌ها قابل دسترسی است.
معایب:
برای ساخت پیانو در بعضی مناطق کوچکتر و گمنام‌تر، قطعات بی‌کیفیت استفاده می‌کنند.
طراحی‌های جذابی دارند اما با گذر زمان از زیبایی‌شان کاسته می‌شود.
پیدا کردن فروشگاه‌های آنلاین این برند دشوار است.

سوزوکی (Suzuki)

سوزوکی علاوه بر شهرت در تالیف کتاب‌های آموزش موسیقی، پیانوهایی با کیفیت بالا نیز تولید می‌کند که مناسب هنرجویانی است که تازه حرفه‌ای شده اند یا تیزهوشی خود را دارند. این کمپانی، تولیدکننده پیشگام برای آموزش است و طراحی‌های بادوامی دارد که مقاومت آن دربرابر شرایط سخت‌تر خوب است.
اگر یک پیانو سوزوکی داشته باشید با گذشت زمان قیمت آن بیشتر نمی‌شود اما از خرید این پیانو پشیمان نخواهید شد و از تجربه یک نوازندگی استثنایی لذت خواهید برد.
این کمپانی ۱۴ مدل پیانو تولید می‌کند که با توجه به بودجه و نیازهایتان از میان آن‌ها حق انتخاب خواهید داشت. این کمپانی یک سری کابیت‌های پیانو (بدنه پیانو) نیز تولید می‌کند و علاوه بر آن، از معدود تولیدکنندگانی است که پیانوی دیجیتال را با ظاهر یک پیانو گرند کوچک عرضه می‌کند.
مزایا:
طراحی قدرتمندی دارد و مورد اعتماد مربیان است.
از پرطرفدارترین برندهای اقتصادی و به‌صرفه است.
طراحی‌های خاصی دارد که به درد نوازنده‌های متفاوت می‌خورد.
معایب:
به‌نوعی برای استفاده عمومی و کلی طراحی شده است.
 کیفیت صدای آن در حد برندهایی مثل استاین‌وی یا بالدوین نیست.

بوزندورفر (Bosendorfer)

کمپانی بوزندورفر در سال ۱۸۲۸ در اتریش تاسیس شد. تمرکز این کمپانی بیشتر بر ساخت پیانوهای گرند است. پیانو گرند امپریال بوزندورفر از بزرگترین پیانوها در دنیاست و احتمالا گران‌ترین آن‌ها نیز هست:
یکی از شاخصه‌های پیانو بوزندورفر این است که بعضی از مدل‌های آن کلاویه‌های اضافی دارند. پیانو گرند ۲۲۵، ۹۲ کلاویه و پیانو گرند امپریال ۹۷ کلاویه دارند. بسته به میزان آهستگی ارتعاش سیم‌ها در نت‌های پایین، امکان شنیدن هر ضربهٔ ارتعاش به صورت جداگانه وجود دارد.
کوک کردن سیم‌های اضافی در این پیانو به صورت گوشی تقریبا ممکن نیست. البته این سیم‌ها مربوط به نت‌هایی هستند که به‌ندرت استفاده می‌شوند. صدای پیانوی بوزندورفر بیشتر برای سبک کلاسیک مناسب است، البته این به معنای آن نیست که به درد بقیه سبک‌ها نمی‌خورد. 
مزایا:
کلاویه‌های اضافی دارد.
برای سبک کلاسیک مناسب است.
صدای شفاف و ویژه‌ای دارد.
معایب:
فوق‌العاده گران است.
کوک کردن آن به صورت گوشی دشوار است.
هزینه ارسال آن زیاد است.

بلوتنر (Blüthner)

شرکت بلوتنر در سال ۱۸۵۳ در آلمان تاسیس شد و مالک آن خانواده بلوتنر بودند. این شرکت پیانوهایی در مدل‌ها و استایل‌های مختلف دارد و دو نمونه ویژه نیز ارائه می‌کند: ۱. نمونه مخصوص سالگرد ۱۵۰ سالگی . ۲. ورژن جولیوس بلوتنر.
در پیانو بلوتنر سیم‌های الیکوت در بالاترین سیم‌های تریبل به جای سه سیم چهار سیم دارند. چهارمین سیم دقیقا بالای سیم دیگر (سیم سوم) برای هم صدایی با آن قرار دارد و تاثیری مشابه یک گام دوتایی (duplex scale) ایجاد می‌کند. این پیانوها چکش‌های زاویه‌داری دارند که نیرو را به‌طور یکسان در چکش‌ها و سیم‌ها توزیع می‌کند. کمپانی بلوتنر برای اولین بار پیانوهایی مخصوص چپ‌دست‌ها تولید کرد که کلاویه‌های آن در جهت عکس پیانوهای معمول قرار گرفته. صدای پیانوی بلوتنر را می‌توان گرم و رمانتیک توصیف کرد.
مزایا:
کیفیت ساخت آن عالی است.
قیمت نسبتا مناسبی دارد.
امکان استفاده برای چپ‌دست‌ها وجود دارد.
معایب:
امتداد صدای (sustain) آن آهسته‌تر است.
سایت آن به روزنیست.
خرید آن در آمریکا مشکل است.
می‌توانید پیانوهای بلوتنر را در فروشگاه آنلاین پیانو باربد مشاهده کنید.

بخشتاین (Bechstein)

بخشتاین (Bechstein) یکی از پرطرفدارترین تولید‌کننده‌های پیانو در سراسر اروپا است که در سال ۱۸۵۳ تاسیس شد. تا سال ۱۹۰۰ این شرکت در هر سال ۵۰۰۰ پیانو تولید می‌کرد. پیانوهای بخشتاین در یکی از شهرهای آلمان ساخته می‌شوند اما بعضی قطعات آن‌ها از یبرون اروپا وارد می‌شوند. هرچند بخشتاین استانداردهای خوب خود را حفظ می‌کند، آن‌ها گاهی از افشای نام محل اصلی تولید این قطعات خودداری می‌کنند. این شرکت دو سری پیانو یعنی پیانوهای سری بخشتاین و بخشتاین C تولید می‌کند. بخشتاین C کیفیت بالاتری دارد و طبیعتا قیمت آن بیشتر است. سری B پیانوهای بخشتاین به‌شیوه‌ای کارآمدتر و با پیچیدگی‌های کمتر تولید می‌شوند.
مزایا:
داشتن  سر‌ی‌های مختلف.
صدای گرم.
معایب:
همه قطعاتش اروپایی نیستند.
سری B استانداردهای سری اصلی را ندارد.
به‌سختی می‌توان قیمت‌های آنلاین آن را پیدا کرد.
می‌توانید پیانوهای بخشتاین را در فروشگاه آنلاین پیانو باربد مشاهده کنید.

فازیولی (Fazioli)

شرکت فازیولی در سال ۱۹۸۱ در ایتالیا تاسیس شد. آن‌ها ۶ مدل پیانوی گرند موجود دارند. مدل F308 که  یکی از این گرندهاست، درازترین پیانو در بازار امروز است. یک ویژگی دیگر این مدل داشتن پدال چهارم است که مثل یک پدال سافت (کم‌صدا) در یک پیانوی دیواری کار می‌کند که چکش‌ها را به سیم‌ها نزدیک‌تر می‌کند. اگر یک پیانو فازیولی را به شیوه پیانو استینوی بنوازیم، صدای خیلی خوبی نخواهد داشت. این پیانوها قدرت فوق‌العاده‌ای دارند و صدای خود را به‌خوبی نشان می‌دهند.
مزایا:
پیانوهای این شرکت ساخته ایتالیا هستند.
شفافیت و امتداد صدای خوبی دارند.
معایب:
باید به آرامی نواخته شوند.
همیشه صدای گرمی ندارند.

شیگرو کاوایی (Shigeru Kawai)

شیگرو کاوایی دومین تولیدکننده پیانو در ژاپن است که به کیفیت و نوآوری مشهور است. این شرکت ییشتر پیانوهای دیواری و گرند خود را در ژاپن تولید می‌کند اما پیانوهای کوچکتر را در اندونزی می‌سازد. در ساخت  پیانوهای کاوایی همیشه از قطعات چوبی استفاده نمی‌شود. گاهی از پلاستیک ABS برای ساخت قسمت‌های اکشن آن استفاده می‌شود که در برابر تغییرات محیطی مقاوم است و بنابراین درمقایسه با پیانوهای دیگر مقاومت بیشتری دارد. شکستگی و آسیب در این پیانوها به ندرت اتفاق می‌افتد. بعضی از پیانوها در این شرکت با الیاف کربن مقاوم می‌شوند یعنی یک لایه به آن‌ها اضافه می‌شود و دربرابر نوازندگی‌های سرسخت و اندکی خشن مقاوم می‌شوند.
مزایا:
استفاده از قطعات پلاستیکی 
بالا بردن مقاومت با الیاف کربن
معایب:
بعضی قطعات آن بیرون از ژاپن ساخته می‌شوند.
برای سبک کلاسیک چندان ایده‌آل نیست.
پیانوهای دیواری آن به صورت منظم ارائه نمی‌شوند.

میسون اند هملین (Mason & Hamlin)

  میسون اند هملین یک کمپانی آمریکایی است و در سال ۱۸۸۱ شروع به ساخت پیانوهایی کرد که به عنوان رقیب اصلی استینوی شناخته شد. امروزه این شرکت، پیانوهای طراحی قدیم منطقه بوستون را تولید می‌کنند. البته اصلاحاتی برای ارتقای آن انجام داده اند و برخی مشخصه‌های آن را به روز کرده اند. مدل ۵۰ پیانو دیواری میسون اند هملین با کلاویه‌های دراز طراحی شده تا شبیه پیانو گرند باشد و پدال‌های آن نیز عملکرد بهتری دارند. صدای آمریکایی این پیانوها قدرتمند و تازه است. در این پیانوها صدای نت‌های زیر شفاف است و نت‌های بم نیز قدرتمند به گوش می‌رسند.

مزایا:
صدای زیر شفاف
صدای بم قدرتمند
قیمت مناسب
معایب:
بعضی از قطعات این پیانوها از چین وارد می‌شوند.
مدت زمانی که ساز در وضعیت کوک می‌ماند کم است.
وزن آن‌ها زیاد است.

پیانو میسن اند هملین

استوارت اند سانز (Stuart & Sons)

کمپانی استوارت اند سانز یا استوارت و پسران، پیانوهای بی‌نظیر و متنوعی دارد. یکی از مدل‌های پیانو گرند آن ۱۴ کلاویه اضافی یعنی مجموعا ۱۰۲ کلاویه دارد. مدل دیگری که این شرکت طراحی کرده است، ۲۰ کلاویه اضافی یعنی جمعا ۱۰۸ کلاویه دارد. بیشتر پیانوهای آن‌ها ۴ پدال دارند: ۲ پدال سافت (کم‌صدا) و دو پدال ساستین که هر یک از آن‌ها تاثیر متفاوتی دارند. صدای پیانو استوارت اند سانز را می‌توان با صدای بوزندورفر مقایسه کرد. قیمت این برند پیانو رو به افزایش است اما در عوض صدایی گرم و دلنشین دارد.
مزایا:
کلاویه‌های اضافی دارد.
پدال‌های اضافی دارد.
صدای آن گرم و دلنشین است.
معایب:
قیمت زیاد
پدال‌های اضافی آن گاهی گیج‌کننده می‌شود.
رنگ طلایی آن توی ذوق می‌زند.

شیمل (Schimmel)

شیمل در سال ۱۸۸۵ در برانسچویگ آلمان تاسیس شد. در سال ۲۰۱۶ گروه دیگری بیشتر محصولات این کمپانی را خرید. در این کمپانی تنوع گسترده‌ای از پیانوها موجود است. آخرین ورژن پیانو گرند کنسرتی این شرکت گواهی‌نامه «ساخت آلمان» را دارد و ساختار آن بسیار باکیفیت است. صدایی که پیانوهای شیمل ایجاد می‌کنند واضح و شفاف است و این پیانوها برای سبک‌های کلاسیک و باروک کاملا مناسب‌اند. مدل‌های کوچک‌تر آن‌ها می‌توانند صدای زنده‌تری ایجاد کنند. مدل کلاسیک C169T شیمل از بهترین پیانوهای جهان به شمار می‌آید و شیمل مدعی است که تولید پیانویی بهتر از آن ممکن نیست.
مزایا:
دارنده گواهی «ساخت آلمان»
پرفروش‌ترین پیانو در آلمان
مناسب برای هر دو سبک باروک و کلاسیک
معایب:
سهم شرکت واگذار شده است.
عمق کلاویه‌ها کم است.
اکشن آن کمی چالش‌برانگیز است.

گروتریان استاین‌وگ (Grotrian Steinweg)

 گروتریان استلین‌وگ خانواده‌ صاحب این کمپانی آلمانی هستند. پیانو گرندهای کوچکی که این شرکت تولید می‌کند بسیار باکیفیت هستند،‌ طنین آن شفاف است و صدا را به خوبی آزاد می‌کند. البته اگر با فشار و زور کلاویه‌ها را فشار دهید عملکرد خوبی نخواهید دید. پیانوهای دیواری بزرگ این شرکت نیز فوق‌العاده‌اند و درمقایسه با پیانو دیواری‌های هم‌اندازه خود صدای بهتری دارند. پیانو گرندهای بزرگتر صدایی شفاف و گیرا دارند البته بیرون دادن این صدا کمی سخت است. همه پیانوهای گروتریان استانداردهای منسجم بالایی دارند و بسته به مدلی که دارند صداهای متنوعی تولید می‌کنند.
مزایا: عملکرد عالی
نسبتا ارزان
دست‌ساز
معایب:  
پیانوهای گرند این کمپانی نیروی بیشتری می‌طلبند
 بین کلاویه‌های بالایی و کلاویه‌های پایین عمق کمی وجود دارد
کلاویه‌های بالایی حالتی مثل پلاستیک دارند.

شارلز آر والتر (Charles R. Walter)

کمپانی پیانو والتر متعلق به یک خانواده آمریکایی است. آن‌ها پیانوی گرند، دیواری و استودیویی دارند. مدل‌های دیواری اکشن کامل (فول‌سایز) دارند. بیشتر قطعات به‌کاررفته در پیانوهای این شرکت آمریکایی و اروپایی است اما در بعضی پیانوهایشان اکشن‌های چینی به کار برده‌اند و قیمت آن‌ها کمتر است. پیانوهای گرند در این کمپانی طراحی دل فندریچ هستند. ساختار این پیانوها کیفیت خوبی دارد و طنین صدای آن‌ها زیباست.

منبع
Music Advisor


نویسنده


Avatar