دکتر آذین موحد

دکتر آذین موحد، نوازنده فلوت و پژوهشگر موسیقی

دکتر آذین موحد (تهران، 1339)، موسیقی‌دان ایرانی، نوازنده فلوت، پژوهشگر و استاد دانشگاه است.

او فراگيرى موسيقى را در مدرسه بين المللى تهران آغاز کرد و پس از اخذ ديپلم در سال 1358 برای ادامه تحصیل در رشته موسیقی عازم آمريكا شد. مدرك ليسانس و فوق ليسانس خود را از دانشگاه كاليفرنيا و دكتراى خود را از دانشگاه ایلینوی در رشته نوازندگى فلوت دريافت كرد. همزمان به فراگيرى علم اتنوموزيكولوژى در محضر پرفسور برونو نتل پرداخت و تحت نظر انديشمندان بزرگى همچون آلن اسكاى و الكس رينگر در حوزه موزيكولوژى و استيون گيلبرت در حوزه تئورى و آناليز آموزش دیده است و در کلاس های نوازندگان شهیر عصر خود همچون ژان پير رامپال، پتر لوكاس گراف و الان ماريون شركت جسته است.

علاوه بر این، آذین موحد در سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ دوره تربیت معلم تکنیک روان – تنی الکساندر را به اتمام رساند. این تکنیک از ارکان مهم روش آموزش وی در نوازندگی به حساب می آید.

دکتر موحد از معدود نوازندگان ایرانی است که با اتمام تحصیلاتش در آمریکا، بی‌درنگ به ایران شتافت و از سال‌های 1370 مصرانه به تربیت نوازندگان جوان در ایران مشغول بوده است. از سال 1373 به استخدام گروه موسیقی دانشگاه تهران درآمد و هم‌اکنون دانشیار و عضو هیئت علمی گروه موسیقی و رئئس دانشکده هنرهای نمایشی و موسیقی در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

در سال 2001، برنده بورس تحقیقاتی یارشاطر از دانشگاه هاروارد شد و مطالعات فوق دکترای خود را در حوزه روان‌شناسی موسیقی و علوم نوازندگی در این دانشگاه به انجام رساند. پژوهش‌های او در زمینه تفسیر موسیقی کلاسیک به تدوین روشی چندگانه برای آموزش لایه‌های تفسیر در نوازندگی موسیقی کلاسیک پرداخته است.

آذین موحد اولین زن ایرانی است که پس از انقلاب به اجرای کنسرت‌های عمومی در تالارهای شهر تهران پرداخت و در معرفی آثار برجسته فلوت به ایرانیان نقش بسیار فعالی داشته است.

وی بنیان‌گذار انجمن فلوت ایران و همچنین اولین تشکل تخصصی ساز است. خانم موحد در مسابقات جوان و جشنواره‌های فجر و دانشجویی داوری می‌کند. در دانشگاه‌های ایونین یونان، پرتلند آمریکا و انستیتوی ملی موسیقی افغانستان نیز تدریس کرده است و به جز کنسرت‌های مکرر در ایران، در کشورهای یونان، آمریکا، اتریش و افغانستان نیز به اجرای کنسرت پرداخته است. آذین موحد موفق به دریافت جوایز بسیاری در زمینه موسیقی از جمله جایزه برترین زن ایران در عرصه موسیقی کلاسیک شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *