یوهان اشتراوس پسر

یوهان اشتراوس

یوهان اشتراوس دوم یا یوهان اشتراوس پسر از موزیسین‌های مشهوری است که آثار مفیدی به موسیقی عرضه کرد. او در زمان حیات خود در اروپا و آمریکا شهرت زیادی داشت و به‌خاطر والس‌هایش به پادشاه والس ملقب شد.

یوهان اشتراوس در سال ۱۸۲۵ در وین اتریش به دنیا آمد. پدرش، یوهان اشتراوس پدر، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر معروفی بود. با وجود این، مخالف بود که پسرش سراغ موسیقی برود و ترجیح می‌داد که او حرفه‌ای جز موسیقی را انتخاب کند و مثلا کارمند بانک باشد. از این رو، ورود اشتراوس به عالم موسیقی به‌صورت محرمانه اتفاق افتاد. اشتراوس پسر، کارمند شد. اما به دور از چشم پدر و نزد ویولنیست ارکستر او نوازندگی ویولن یاد گرفت.
او در مسیر موسیقی پیشرفت زیادی کرد و در نهایت بر خلاف میل پدر، ارکستر خود را راه انداخت.

وقتی که اشتراوس هفده ساله بود پدرش خانواده را رها کرد. پس از آن، او رهبر یک گروه موسیقی شد که در یک رستوران وینی به اجرای موسیقی مشغول شدند.

یک سال بعد، اشتراوس گروه موسیقی خود را تاسیس کرد و ناگهان خود را دید که دارد با پدرش رقابت می‌کند. در این زمان او نوشتن قطعه‌هایی در فرم‌های کواردیل*، مازورکا*، پولکا* و والس را شروع کرد. این قطعه‌ها بعدا توسط ارکستری که او خود راه‌اندازی کرده بود اجرا شدند. دیری نپایید که او به‌خاطر آثارش مورد تحسین قرار گرفت. در سال ۱۸۴۷ اشتراوس آهنگ‌سازی را برای انجمن کرال مردان وین آغاز کرد. پدرش دو سال بعد از دنیا رفت و او تصمیم گرفت ارکسترهای خود و پدرش را با هم ترکیب کند و پس از آن کار موفقی را آغاز کرد.

در سال ۱۸۵۳ اشتراوس بیمار شد و برادر کوچکترش، جوزف، به مدت شش ماه کنترل ارکستر را به دست گرفت. پس از بهبودی، او دوباره وارد فعالیت‌های رهبری و آهنگ‌سازی شد. او با فعالیت و پافشاری خود ثابت کرد قوی‌تر از همیشه بوده و در نهایت توجه افراد برجسته‌ای مانند وردی، برامس و واگنر را به خود جلب کرد.

آهنگ‌های اشتراوس عمدتاً شامل موسیقی، رقص و به ویژه والس بود. ملودی‌های گیرا و ظرافت ریتمیک او در آن زمان محبوبیت زیادی یافت و او به عنوان پادشاه والس شناخته شد.
اشتراوس ۵۰۰ اثر از خود به جا گذاشت که از آن میان ۱۵۰ اثر والس بودند. او از نظر حجم آثار و میزان محبوبیت از پدرش پیشی گرفت.
در سال ۱۸۴۴، اشتراوس ارکستر خود را تشکیل داد و با تورهای گسترده‌ی خود به اجرا در سراسر اروپا ادامه داد. کنسرت‌های او به فضای پرنشاط معروف بودند، زیرا او مشوق مشارکت و تعامل بینندگان بود.
معروف‌ترین آهنگ اشتراوس «والس دانوب آبی»، یکی از شناخته‌شده‌ترین قطعات موسیقی کلاسیک است.
از دیگر آثار قابل توجه او می‌توان به «قصه‌هایی از جنگل‌های وین» و «مارش رادتسکی» اشاره کرد. اشتراوس علی‌رغم موفقیتش با مشکلات شخصی از جمله ازدواج ناخوشایند و مشکلات مالی روبرو شد. با این حال، موسیقی او همچنان رو به رشد بود و تا زمان مرگش به آهنگ‌سازی ادامه داد.

یوهان اشتراوس در 3 ژوئن 1899 درگذشت و میراث زیبایی از موسیقی را از خود به جای گذاشت که هنوز در بین مخاطبان طنین‌انداز است. کمک‌های او به دنیای موسیقی، به ویژه والس‌هایش، او را به یکی از مشهورترین آهنگ‌سازان زمان خود تبدیل کرده است.

*Quadrille
*Mazurka
* Polka

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *