موسیقی والس

پیشرفت اولیه والس

والس از یک رقص محلی آلمانی به نام “لندلر” شکل گرفت و از دهه 1790 به بعد رایج شد.منشأ آن عمدتاً در اتریش است، بیشتر در سالن های رقص پایتخت وین اجرا می‌شد، و سپس از اینجا نام والس وین گرفته شده است. و یکی از محبوب‌ترین رقص‌های قرن نوزدهم بوده و در آن زمان بسیار شگفت‌انگیز، و بین زوج‌های رقصنده بسیار محبوب بود.

یوهان اشتراوس (Johann Strauss ) معروف‌ترین آهنگساز موسیقی والس بود. والس‌های وین توسط ارکستر‌های بزرگ نواخته می‌شد که نمونه‌ای از دوره رمانتیک است.

ویژگی موسیقی والس

والس دارای “نسخه‌های خطی نت” موسیقایی بسیار واضحی است که تشخیص آن را نسبتاً آسان می کند:|
۱.کسر میزان این سبک ۳/۴ است یعنی دارای ۳ ضرب درهر میزان.

۲.لحن واضح و به یاد ماندنی،نت‌های کروماتیک و تزئینات دیگر اغلب برای افزایش علاقه استفاده می‌شد.
۳.همراهی آکوردال (معمولاً آکوردهای اولیه) که در بافت همفونیک نواخته می‌شود.
۴.همراهی “Oom cha cha”
یکی از تکنیک‌های موسیقی، شامل یک آکورد درهرمیزان با نت باس است که در ضرب اول نواخته می‌شود و
نت‌های باقی مانده از آکوردهای نواخته شده در ضرب دوم و سوم اجرا می‌شود:

۵.معمولا سرعت این سبک سریع است.
۶.تغییرات آهسته بین آکوردها معمولا یک میزان طول میکشد، از نظر تئوری می‌گوییم ریتم هارمونیک کند است.
۷.فرم باینری، والس‌های اولیه معمولاً به شکل باینری نوشته می‌شدند.

تحولات بعدی سبک والس

آهنگسازان این سبک را گسترش دادند،که باعث شد والس وین پیچیده تر شود پیچیدگی‌های افزایش یافته عبارتند از:

  • مقدمه های طولانی اغلب در سرعت آهسته با اجرای تکنیک ترمولو، آرپژ و قطعات کوچکی از آهنگ‌ها که بعداً اجرا خواهد شد.
  • پنج قطعه یا بیشتر در سر کلیدهای متفاوت، بین 16 تا 32 میزان که به صورت باینری یا سه تایی نوشته شده است.
  • Coda (کدا) پاساژی است که در قطعه یا موومان باعث جمع بندی و به پایان بردن قطعه می‌شود.

والس‌های معروف

یکی از قطعه‌های معروف “Johann Strauss – The Blue Danube Waltz” را می‌توانید با اجرای Andre Rieu همراه با ارکستر ببینید و گوش دهید.
و دانوب آبی یکی از معروف ترین والس هایی است که تا کنون نوشته شده است. شوپن تعدادی قطعه نوشت که معروف ترین آنها والس دقیقه ای است.

دیگر آهنگسازان و نمونه های برجسته‌‌ی والس عبارتند:

  • برامس
  • موومان دوم سمفونی برلیوز
  • موومان سوم سمفونی پنجم چایکوفسکی (چایکوفسکی همچنین در اپراها و باله‌های خود شامل این سبک می‌شود. به عنوان مثال قطعه دریاچه قو)
والس‌های معاصر

آهنگسازان به استفاده از والس در آهنگسازی‌های معاصر شرکت کردند و این سبک را ادامه دادند. در قرن بیستم، این سبک در موزیکال ها گنجانده شد. “دعوت به رقص”از وبر در ریتم 3/4 است و بسیاری از منتقدان آن را والس پیچیده می‌دانند. و همچنین آهنگسازان راه های جدیدی را برای استفاده از این سبک کشف کرده اند به عنوان مثال، هانس زیمر در فیلم “گلادیاتور” از کسر میزان مشخص 3/4 برای به ثمر رساندن صحنه نبرد دراماتیک و شدید استفاده می کند که بسیار دور از سالن های رقص وین است!

چگونه یک والس بسازیم!

آهنگسازی این سبک بسیار سرگرم کننده است زیرا دارای “نسخه‌های خطی نت” موسیقایی واضحی موجود است که شما را راهنمایی می کنند تا زمانی که اطمینان حاصل کنید که 3 ضرب در یک میزان دارید، یک ملودی واضح با یک آکورد ساده بنویسید و از همراهی “Oom cha cha” استفاده کنید، در این صورت به خوبی میتوانید یک قطعه والس بنویسید.

می توانید موارد زیر را امتحان کنید:

  • با یک آکورد ساده شروع کنید (فقط از آکوردهای I، IV و V – آکوردهای اولیه استفاده کنید.)
  • آکورد را با استفاده ازهمراهی “Oom cha cha” اجرا کنید. به یاد داشته باشید که 3 ضرب در هر میزان داشته باشید!
  • و حالا سعی کنید یک ملودی همراه با آکورد به صورت بداهه در ۸ میزان بنوسید.

منبع:MUSIC THEORY ACADEMY


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.